Maduro: 'Nu het helemaal rond is, kan ik Cillessen eindelijk echt helpen'

Maduro: 'Nu het helemaal rond is, kan ik Cillessen eindelijk echt helpen'

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 12:48wo 26-06-2019 om 12:48

Hedwiges Maduro heeft met Jasper Cillessen contact gehad over diens keuze voor Valencia. Maduro heeft zelf een verleden bij de nummer vier van de Primera Division. Dinsdag werd de transfer van Cillessen (30) naar Valencia afgerond. 

Maduro, oud-international en tegenwoordig analist, speelde tussen 2008 en 2012 in Mestalla. "Ik wist dat het eraan zat te komen, dus we hebben wel even contact gehad, ja. Over hoe de club is en wat hij er zou kunnen verwachten", vertelt hij, in gesprek met Voetbal International

"Nu het helemaal rond is kan ik hem eindelijk echt helpen, door hem met wat mensen in Valencia in contact te brengen. Het scheelt natuurlijk al flink dat hij zelf al de Spaanse taal spreekt."

Cillessen (30) komt bij een ambitieuze club terecht, weet Maduro. "De laatste jaren heeft Valencia de stijgende lijn weer te pakken. Dat zie je ook terug in het feit dat ze voor het tweede seizoen op rij Champions League-voetbal hebben gehaald en dat ze afgelopen seizoen de beker wonnen. Het is echt een club die weer omhoogkijkt. Er is vertrouwen bij de trainer en onder de spelers."

De afgelopen drie seizoenen was Cillessen reservedoelman van FC Barcelona. Die club heeft de overstap van de Oranje-doelman nog niet bevestigd. Naar verluidt wordt Cillessen geruild met Valencia-keeper Neto. Hij wordt de nummer twee bij Barça, achter Marc-André ter Stegen. 

Poll

Is Valencia de perfecte club voor Cillessen?

(5128 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws