Update: 'Italiaanse club biedt bijna zeven miljoen euro op Denswil'

Update: 'Italiaanse club biedt bijna zeven miljoen euro op Denswil'

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 18:24wo 26-06-2019 om 18:24

Laatste update: woensdag 26 juni 2019 om 22:30wo 26-06-2019 om 22:30

Stefano Denswil gaat Club Brugge waarschijnlijk verlaten een avontuur in de Serie A. Dat melden Italiaanse media. Het lijkt erop dat Bologna zijn nieuwe club wordt.

Het contract van Denswil bij Club Brugge loopt volgend jaar af, waardoor de Nederlandse verdediger relatief goedkoop beschikbaar is. Bologna wil hem naar de Serie A halen. Als de transfer doorgaat, wordt Denswil ploeggenoot van Mitchell Dijks.

Denswil maakte in januari 2015 de overstap van Ajax naar Club Brugge. De Amsterdamse club bedong daarbij een doorverkooppercentage van twintig procent. In dienst van de Belgische topclub ontwikkelde hij zich tot een vaste basisspeler. Afgelopen seizoen speelde Denswil 44 officiële wedstrijden, waarin hij één keer scoorde.

Op dit moment telt de Serie A tien Nederlanders. Naast Dijks verdienen Stefan de Vrij, Marten de Roon, Hans Hateboer, Justin Kluivert, Rick Karsdorp, Bram Nuytinck, Marvin Zeegelaar, Hidde ter Avest en Kevin Diks hun brood bij een Italiaanse club.

Update 22.30: Ook De Telegraaf en Het Laatste Nieuws melden dat Stefano Denswil op weg is naar het Italiaanse Bologna. De Serie A-club heeft een bod uitgebracht dat in de buurt komt van de gevraagde zeven miljoen euro. Denswil en Bologna naderen eveneens een akkoord.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws