'Barcelona wilde Messi beschermen, want Ronaldinho trainde vaak dronken'

'Barcelona wilde Messi beschermen, want Ronaldinho trainde vaak dronken'

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 19:48wo 26-06-2019 om 19:48

Laatste update: woensdag 26 juni 2019 om 20:01wo 26-06-2019 om 20:01

Een opmerkelijke onthulling van Aliaksandr Hleb: FC Barcelona besloot elf jaar geleden Ronaldinho en Deco te verkopen, omdat de twee een bedreiging vormden voor Lionel Messi.

Ronaldinho verliet Barcelona in de zomer van 2008 voor AC Milan, terwijl Deco koos voor Chelsea. Barça dwong de Braziliaan en Portugees om te vertrekken, claimt Hleb. "Ronaldinho en Deco kwamen geregeld dronken aan op de training", vertelt hij bij in het Wit-Russische radioprogramma Skameika Osnovij. "Weet je waarom Barça hen verkocht? De club wilde Messi beschermen en was bang dat ze een negatieve invloed op hem zouden hebben."

De onthulling van Hleb is extra opmerkelijk, gezien het feit dat hij nooit samenspeelde met Ronaldinho en Deco. In de zomer dat het duo vertrok uit Camp Nou, kwam de Wit-Russische middenvelder over van Arsenal. Zijn verblijf bij Barcelona werd geen succes. Na één seizoen en 721 competitieminuten verhuurde de Catalaanse grootmacht hem aan VfL Wolfsburg, om hem een seizoen later te verkopen aan Krylia Sovetov. Hleb (38) staat tegenwoordig onder contract bij BATE Borisov.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws