'Ajax kijkt naar alternatief Bergwijn en broedt op bod van 15 miljoen euro'

'Ajax kijkt naar alternatief Bergwijn en broedt op bod van 15 miljoen euro'

26-06-2019 20:18 Laatste update: 20:22
175

Ajax is bereid vijftien miljoen euro te betalen voor Krépin Diatta. Dat meldt het Laatste Nieuws. De aanvaller van Club Brugge geldt als alternatief voor Steven Bergwijn.

Ajax gaat na de komst van Quincy Promes vol voor Steven Bergwijn, maar de kans bestaat dat PSV niet meewerkt aan een transfer. De Amsterdamse club kijkt daardoor óók naar Diatta. Pas als Bergwijn niet komt, wordt directeur Marc Overmars volgens Het Laatste Nieuws concreet voor de Senegelese aanvaller van Club Brugge.

Dat het Ajax menens is, blijkt wel uit de genoemde transfersom. Ajax wil naar verluidt vijftien miljoen euro betalen voor Diatta. In België verwacht men dat Club Brugge niet akkoord gaat met een dergelijk bod, al is het nog niet zover. Overmars nam tot op heden geen contact met Club.

Diatta maakte vorig jaar de overstap van het Noorse Sarpsborg naar Club Brugge. Ondanks een polsbreuk en spierblessure, beleefde hij een sterk debuutseizoen in de Jupiler Pro League. Op de Afrika Cup liet de vleugelspeler zich in de eerste groepswedstrijd van Senegal tegen Tanzania (2-0) zien met een knappe goal.