FC Den Bosch heeft gat op begroting en moet proflicentie op het spel zetten

FC Den Bosch heeft gat op begroting en moet proflicentie op het spel zetten

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 22:58wo 26-06-2019 om 22:58

FC Den Bosch dient bij de KNVB een niet sluitende begroting in voor komend seizoen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Reden daarvoor is de impasse rond de gewenste aandelenovername van Kakhi Jordania.

Den Bosch moet voor 1 juli een sluitende begroting indienen, maar dat is onhaalbaar. De club is nog in afwachting van het hoger beroep dat het heeft aangetekend tegen een uitspraak van de licentiecommissie van de KNVB dat Jordania de club niet voor 99,9 procent mag overnemen.

FC Den Bosch ziet daardoor geen andere optie dan een begroting zonder volledige dekking in te dienen. Het gat op de begroting van 3,6 miljoen euro bedraagt enkele tonnen. Het is onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de club die afgelopen seizoen als vierde eindigde in de Keuken Kampioen Divisie.

Omdat Den Bosch al onder curatale staat bij de KNVB zou er een straf met puntenaftrek kunnen volgen. In het meest negatieve geval kan zelfs de licentie betaald voetbal ingetrokken worden. De Beroepscommissie Betaald Voetbal heeft FC Den Bosch laten weten dat het nog een maand nodig heeft voor een uitspraak.

De soap rondom FC Den Bosch krijgt daarmee een nieuw hoofdstuk. Twee weken geleden ging de club er nog vanuit dat het uitstel zou krijgen voor het indienen van de begroting, totdat er duidelijkheid zou zijn over de overname. De voetbalbond wil echter niet verder gaan dan twee weken respijt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws