Atlético Madrid slaat toe: 126 miljoen euro voor wonderkind Joäo Félix

Atlético Madrid slaat toe: 126 miljoen euro voor wonderkind Joäo Félix

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 23:40wo 26-06-2019 om 23:40

Laatste update: donderdag 27 juni 2019 om 00:04do 27-06-2019 om 00:04

Atlético Madrid heeft João Felix zo goed als binnen binnen. Dat heeft Benfica woensdagavond bevestigd aan de Portugese voetbalautoriteiten. De Spaanse topclub betaalt 126 miljoen euro voor het wonderkind.

De geboden transfersom van Atlético ligt zes miljoen euro hoger dan de minimale afkoopsom van 120 miljoen in het Benfica-contract van Félix. Het lijkt erop dat Atlético het bedrag in delen wil betalen, wat erop duidt dat de daadwerkelijke ontsnappingsclausule niet wordt gelicht. Benfica zal het Spaanse bod echter accepteren.

Met de komst van de peperdure Félix gaat het transferrecord van Atlético aan gruzelementen. Thomas Lemar kwam een jaar geleden nog voor een recordbedrag van 72 miljoen euro over van AS Monaco. Félix is al in Madrid om zijn transfer af te ronden.

In Estadio Wanda Metropolitano moet Félix zijn voorganger Antoine Griezmann doen vergeten. De Franse aanvaller is op weg naar FC Barcelona, dat hem ná 1 juli voor 120 miljoen euro gaat oppikken. Ook dat is een record voor Atlético.

Félix beleefde vorig seizoen zijn grote doorbraak in het internationale voetbal. Hij was goed voor twintig doelpunten en elf assists, waarmee hij een groot aandeel had in de titelprolongatie van Benfica. Zijn contract in Lissabon liep nog vier jaar door. Bij de Final Four van de Nations League maakte Félix zijn debuut voor Portugal.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws