ADO verrast door onaangekondigd filmpje van DENK-politici: 'We keuren het af'

ADO verrast door onaangekondigd filmpje van DENK-politici: 'We keuren het af'

27-06-2019 13:38
110

ADO Den Haag is niet blij met een actie van twee politici van DENK. De kamerleden Farid Azarkan en Tunahan Kuzu waren aanwezig bij een groot maatschappelijk evenement in het Cars Jeans Stadion, maakten tussendoor een filmpje en plaatsten dat op Twitter.

Azarkan en Kuzu namen deel aan een evenement in het kader van vijftig jaar emigratie, waarbij oud-spelers en politici in onder meer ADO-shirts tegen elkaar voetbalden. Het filmpje dat tussendoor werd gemaakt, zorgt voor veel ophef. ADO is niet te spreken over de actie.

'We keuren het af dat de opnames zonder onze toestemming en met een associatie naar onze club gemaakt zijn. We betreuren de situatie en benadrukken dat onze club te allen tijde politiek neutraal zal zijn en blijven', stelt de Haagse eredivisionist in een Twitter-statement.

In een reactie laat Kuzu weten het jammer te vinden dat 'het bestuur van een schitterende club als ADO Den Haag zich laat gijzelen door een handjevol twitterhooligans onder leiding van boosdoener John van Zweden'. De DENK-politicus benadrukt dat het evenement juist in het teken stond van verbinding.