Brazilië krijgt ex-FC Utrecht-doelman pas na penalty's klein en haalt halve finale

28-06-2019 07:00 Laatste update: 07:56
42

Brazilië is met de schrik vrijgekomen tegen Paraguay en staat in de halve finales van de Copa América. Het gastland kwam in 120 minuten tijd niet tot scoren en had strafschoppen nodig om af te rekenen met de taaie Paraguayanen.

De gastheren, zonder David Neres, waren nochtans oppermachtig en stelden doelman Roberto Junior Fernández tot acht keer toe op de proef. De voormalig sluitpost van FC Utrecht hield zijn massaal verdedigende ploeg echter op de been. Na een klein uur spelen moest Paraguay verder met tien man: Fabián Balbuena liep vlak buiten het strafschopgebied Roberto Firmino ondersteboven en kreeg een rode kaart.

De Paraguayanen hielden echter stand tijdens het restant van de wedstrijd én tijdens de noodzakelijke verlenging. De penaltyreeks werd geopend met een misser van Gustavo Gómez: zijn inzet werd gestopt door doelman Alisson Becker. Bij een stand van 3-3 werd de balans in evenwicht gebracht door Firmino, die naast schoot. Het voorbeeld van de Liverpool-spits werd echter direct gevolgd door Derlis González, waardoor Brazilië op matchpoint stond. Gabriel Jesus bracht de Arena do Grêmio in Porto Alegre vervolgens in extase.

De Brazilianen mogen zich wellicht opmaken voor een absolute klassieker in de halve finale: Argentinië speelt vrijdag tegen Venezuela om een plek bij de laatste vier. De andere kwartfialewedstrijden gaan tussen Colombia en titelverdediger Chili en tussen Uruguay en Peru.