'Ik heb voor Willem II gekozen omdat er tiki-taka voetbal gespeeld wordt'

'Ik heb voor Willem II gekozen omdat er tiki-taka voetbal gespeeld wordt'

28-06-2019 09:12 Laatste update: 09:15
55

Mats Köhlert kan niet wachten totdat hij zijn debuut voor Willem II kan maken. De 21-jarige linkspoot kwam deze zomer over van Hamburger SV en merkte tijdens de eerste trainingen al dat het Nederlands voetbal hem prima ligt.

In Tilburg ligt de nadruk meer op het voetballende gedeelte en minder op het conditionele aspect dan hij in Hamburg gewend was. "Ik heb al gemerkt dat je met spelers als Atakan Akkaynak en Daniel Crowley geweldig kunt combineren", deelt Köhlert zijn bevindingen met het Brabants Dagblad. "Ik heb onder meer voor Willem II gekozen omdat er tiki-taka voetbal gespeeld wordt. Dat past beter bij mij."

Zaterdag kan de Duitse jeugdinternational zijn eerste officieuze wedstrijd in het shirt van Willem II spelen: de Tricolores nemen het dan op tegen een combinatieteam van regionale amateurvoetballers. "Ik hoop dat ik meteen een goede indruk achter kan laten op de staf, mijn medespelers en de fans." Daarna gaat Köhlert op zoek naar woonruimte in Tilburg. "Voorlopig zit ik nog in een hotel in Gilze-Rijen. Ik ben op zoek naar een plek waar ik me de komende drie jaar echt thuis kan voelen. (...) De stad Tilburg is me alvast prima bevallen. Ik ben er een avond geweest. Aardige mensen en een geweldige sfeer."