Update: VVV bevestigt huurdeal met Watford: 'Nederlands voetbal past goed bij mij'

Update: VVV bevestigt huurdeal met Watford: 'Nederlands voetbal past goed bij mij'

29-06-2019 13:38 Laatste update: 14:04
28

VVV gaat zich volgens De Limburger versterken met Watford-aanvaller Jerome Sinclair. Engelse bronnen laten aan de regionale krant weten dat de 22-jarige Sinclair voor één seizoen gehuurd wordt door de Venlonaren.

Sinclair speelde in de jeugdopleidingen van West Bromwich Albion en Liverpool en debuteerde bij laatstgenoemde club ook in het betaalde voetbal. De aanvaller brak echter niet door, waarna hij in 2016 de overstap maakte naar Watford. Ook daar kon Sinclair geen potten breken. Hij werd verhuurd aan Birmingham City, Sunderland en Oxford United. Nu krijgt de Engelsman de kans in de Eredivisie.

VVV heeft dringend aanvallende versterking nodig na het vertrek van topschutter Peniel Mlapa. Ook vleugelaanvaller Jay-Roy Grot keert niet meer terug in Venlo. Sinclair moet dus voor de nodige stootkracht voorin gaan zorgen. Doelgericht lijkt de 22-jarige Engelsman echter niet te zijn, want hij scoorde in zijn gehele carrière pas vijf keer in officiële wedstrijden. Vier van die vijf goals maakte hij in zestien wedstrijden voor Oxford United. In dertien duels voor Sunderland kwam hij eenmaal tot scoren.

Update 29/6 13.38: VVV heeft de huurtransfer van Sinclair wereldkundig gemaakt. De 22-jarige aanvaller van Watford heeft zijn medische keuring doorstaan en wordt komend seizoen in De Koel gestald. "Het Nederlandse voetbal past erg goed bij mij en ik kijk uit om voor deze mooie club te mogen gaan spelen", laat Sinclair weten via de site van zijn tijdelijke nieuwe werkgever.