Ten Hag overweegt interne oplossing: 'Er zijn opties voor de positie van De Ligt'

Ten Hag overweegt interne oplossing: 'Er zijn opties voor de positie van De Ligt'

28-06-2019 19:45
92

Ajax onderzoekt de mogelijkheden om het aanstaande vertrek van Matthijs de Ligt intern op te vangen. Joël Veltman, Lisandro Magallan en Perr Schuurs worden volgens trainer Erik ten Hag in de voorbereiding getest op de positie van De Ligt.

Het is volgens de oefenmeester van Ajax dan ook geen uitgemaakte zaak dat de Amsterdammers te transfermarkt op gaan als De Ligt vertrekt. "Wij hebben op die positie diverse mogelijkheden", doelt Ten Hag in gesprek met De Telegraaf op de al eerder genoemde spelers. "De voorbereiding is ervoor om dat allemaal te testen. Bij Ajax is het altijd zo dat we voor de beste optie zijn. We zullen altijd alert zijn op de transfermarkt zijn, dus als we mogelijkheden zien om ons te versterken zullen we dat niet nalaten."

Ten Hag laat in het midden of Lisandro Magallan een serieuze optie is in het centrum van Ajax. De Argentijn werd in januari voor negen miljoen euro overgenomen van Boca Juniors, maar maakte nog geen indruk in de Johan Cruijff Arena. "Wij denken dat hij het wel kan, maar het is nu aan hem om het te laten zien. Dat zal de komende tijd uitwijzen."