Ten Hag positief over Ajax-aankoop: 'Goede basis om bij Ajax centraal te spelen'

Ten Hag positief over Ajax-aankoop: 'Goede basis om bij Ajax centraal te spelen'

28-06-2019 14:38 Laatste update: 14:51
48

Erik ten Hag is blij dat Kik Pierie de overstap naar Amsterdam heeft gemaakt. Het is echter nog te vroeg om een verwachting uit te spreken over de speelkansen van de achttienjarige verdediger, vindt de Ajax-trainer.

"We hebben hem heel nadrukkelijk gescout bij Heerenveen. Ook jarenlang in de Nederlandse jeugdteams", aldus Ten Hag op de persconferentie tijdens het trainingskamp in De Lutte. "We hebben er een bepaalde verwachting van, maar het is te kortdag om uit te spreken welke rol, taak en positie hij moet gaan vervullen."

De Ajax-trainer is wel te spreken over de achtergrond van Pierie. "Hij heeft zich op heel jonge leeftijd meer dan staande gehouden in de Eredivisie. Zijn passend vermogen en positiespel zijn uitstekend. Dat is een goede basis om bij Ajax centraal in de verdediging te spelen."

Eiting
Ten Hag laat zich ook over Carel Eiting, die er weer bij is na een slepende knieblessure. "We hebben vorig seizoen zijn potentie gezien, nadat hij een zeer sterke voorbereiding draaide. In het begin van de competitie was hij ook belangrijk voor het elftal. Ondanks zijn blessure heeft hij een bepaalde ontwikkeling doorgemaakt, met name op fysiek vlak. Hij wil een basisplaats? Dat is de juiste houding. Het is reëel, want dat was hij vorig jaar ook toen we aan de competitie begonnen."