Raiola kon transfer naar Barça, PSG of Juve regelen: 'Ajax het beste voor Ryan'

Raiola kon transfer naar Barça, PSG of Juve regelen: 'Ajax het beste voor Ryan'

29-06-2019 07:28
94

Mino Raiola had Ryan Gravenberch al bij FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Juventus onder kunnen brengen, vertelt Gravenberch senior in de Volkskrant. Echter vond de middenvelder het geen goed idee om Amsterdam al op zo'n jonge leeftijd te verlaten. 

Gravenberch is zeventien jaar en klopt nadrukkelijk op de deur van het eerste elftal van Ajax. De middenvelder had ook al in de top kunnen spelen. "Mino gaf de opties en zijn mening. Hij vindt: je kunt morgen je been breken, dus zorg dat je zo snel mogelijk financieel onafhankelijk bent", zegt Gravenberch senior.

"Van daaruit is het makkelijker schakelen. Wij dachten dat Ryan qua ontwikkeling het best bij Ajax kon blijven. Nou dan gebeurt dat gewoon. Mino laat de speler altijd zelf kiezen."

De Ajacied zelf lijkt weinig contact te hebben met zijn zaakwaarnemer, die door velen wordt bestempeld als geldwolf. "Het is op basis van wederzijds vertrouwen. Als hij voor zichzelf extra geld regelt bij een deal, dan heeft hij het goed gedaan. Het moet alleen niet ten koste van het geld voor mijn zoon gaan."

"In de media wordt hij vaak negatief afgeschilderd, als iemand die alleen aan zijn eigen centen denkt. Maar iedereen weet dat hij voor een speler geweldige dingen kan regelen."

Gravenberch kwam vorig seizoen tot zeven speelminuten in Ajax 1. Hij viel in in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen PSV.