Van de amateurs naar Eredivisie-voetbal: 'Ik weet niet wat ik moet verwachten'

Van de amateurs naar Eredivisie-voetbal: 'Ik weet niet wat ik moet verwachten'

Gepubliceerd: zaterdag 29 juni 2019 om 08:11za 29-06-2019 om 08:11

Milan van Ewijk (18) meldde zich deze week bij ADO Den Haag. De talentvolle rechtsback komt over van de amateurs van Excelsior Maassluis en maakt een grote stap van het amateurvoetbal richting de profs.

Meerdere Eredivisie-clubs wilden Van Ewijk hebben. "Het is een droom die uitkomt. Je wil daar hard voor werken. Dat heb ik ook gedaan. Ik train nu mee bij ADO en ben daar hartstikke blij mee", vertelt hij aan Omroep West.

Van Ewijk heeft geen idee wat hem komend seizoen te wachten staat. "Ik weet eigenlijk echt niet wat ik zou moeten verwachten. Ik moet blij zijn dat ik op zulk hoog niveau mag spelen, hoop dat ADO weer in het linkerrijtje kan komen en hoop minuten te maken."

Van Ewijk is tevreden wanneer hij het Tyronne Ebuehi-scenario mag doorlopen. De Nigeriaan knokte zich via de amateurs in het eerste elftal van ADO en is nu speler van Benfica én international. "Dat is heel mooi voor hem. Ik hoop dat ik ook zo'n stap kan maken, maar dan naar het Nederlands elftal. Als het zo kan gaan is het alleen maar genieten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws