Heracles Almelo geeft duo twee dagen vrij: 'Hebben afgesproken even af te koelen'

Heracles Almelo geeft duo twee dagen vrij: 'Hebben afgesproken even af te koelen'

29-06-2019 16:16
20

Adrián Dalmau en Alexander Merkel hebben van Heracles Almelo twee dagen vrij gekregen om hun hoofd leeg te maken. Het duo wil graag vertrekken uit Almelo, maar Heracles heeft nog geen akkoord bereikt over de transfersom.

Dalmau ging vrijdag in protest en verliet het Polman Stadion vlak voor het nemen van de teamfoto. "Hij is vanochtend geweest", laat technisch manager Tim Gilissen van Heracles weten aan RTV Oost. "We hebben even met elkaar gesproken. Er zat nog een hoop teleurstelling en onrust. We hebben afgesproken dat we even gaan afkoelen. Ik zei: blijf even twee dagen thuis, dan pakken we de draad maandag weer op."

Wedden

Meer odds

"Hij heeft in z'n hoofd dat hij heel graag een transfer wil maken. Je merkt heel erg dat hij daarmee bezig is en daar zijn zinnen op heeft gezet", vervolgt Gilissen. "Daar heb je meerdere partijen voor nodig, waaronder de clubs. Ik heb gezegd dat hij gedurende dat proces zijn beste beentje voort moet zetten, professional moet zijn en gewoon zijn werk moet doen."

Ook Merkel wil weg en hoeft zich pas maandag weer te melden. Gilissen: "We hebben met een club gesproken. Gisteren leek dat best dicht bij elkaar te liggen. Gisteravond was dat nog steeds het geval, maar kwam er geen groen licht. Ik heb verder geen nieuwe info. Alexander gaf vanochtend aan dat het mislukt leek te zijn. Ik weet het niet, dus dat wachten we rustig af. Maandag sluit hij, net als Dalmau, weer aan."