'Raiola draaide het zo dat ik blij moest zijn dat hij me wilde vertegenwoordigen'

'Raiola draaide het zo dat ik blij moest zijn dat hij me wilde vertegenwoordigen'

30-06-2019 16:21
33

Oussama Assaidi heeft goede herinneringen aan zijn samenwerking met Mino Raiola. In 2012 werd de aanvaller door de superzaakwaarnemer van sc Heerenveen naar Liverpool gebracht en dat legde hem geen windeieren.

Na een goed seizoen bij Heerenveen had Assaidi zeven jaar geleden de clubs voor het uitkiezen. Hij koos voor Liverpool, waar hij niet veel speelde, maar wel veel geld verdiende. "Geen spijt van. Mino had een topcontract geregeld. Als ik al mijn bonussen zou halen, zat ik bij de bestbetaalde spelers. Terwijl ik van Heerenveen kwam!", vertelt Assaidi aan de Volkskrant.

De eerste ontmoeting met Raiola in 2012 kan de aanvaller zich nog goed herinneren. "Hij draaide het zo dat ik blij moest zijn dat hij me wilde vertegenwoordigen. Toch intrigeerde hij me. Hij komt stoer over, maar is echt wel met je begaan. Als het op contracten afsluiten aankomt, gaat hij voor je door het vuur. En daar gaat het toch om."

"Hij vecht voor je", legt Assaidi uit. "Hij loopt vier keer van tafel om de beste deal te maken. Andere zaakwaarnemers die ik had, wilden heel graag clubs te vriend houden, wat ten koste van jou kan gaan. Mino heeft daar schijt aan."