'Transfer naar Bundesliga lonkt voor Van Drongelen: HSV vraagt 8 miljoen euro'

'Transfer naar Bundesliga lonkt voor Van Drongelen: HSV vraagt 8 miljoen euro'

01-07-2019 07:46
28

Voor Rick van Drongelen lonkt mogelijk een transfer naar de Bundesliga. FC Augsburg wil de international van Jong Oranje overnemen van Hamburger SV. De 2. Bundesliga-club vraagt acht miljoen euro.

Dat melden onder meer BILD en de Hamburger Morgenpost. Meerdere media in Duitsland schrijven over Augsburg-belangstelling in Van Drongelen, die in zijn eerste jaar in Duitsland achttien keer in actie kwam en vorig seizoen een grote stap in zijn ontwikkeling zette. Hij stond in de basis en speelde iedere competitiewedstrijd.

Augsburg heeft zich nog niet met een concreet voorstel gemeld bij HSV. De club slaagde er afgelopen seizoen niet in om te promoveren naar de Bundesliga, waardoor er mogelijk opnieuw extra miljoenen nodig zijn. HSV is druk op zoek naar kapitaal om te investeren. Wat dat betreft zou een miljoenentransfer van Van Drongelen goed uitkomen.

HSV verliest mogelijk niet alleen Van Drongelen, maar ook Douglas Santos. De 25-jarige Braziliaanse linksback staat in de belangstelling van Zenit Sint-Petersburg. HSV verlangt twaalf miljoen euro.