'Onderschat' Curaçao legt VS het vuur aan de schenen: 'Wij waren tien keer beter'

'Onderschat' Curaçao legt VS het vuur aan de schenen: 'Wij waren tien keer beter'

Gepubliceerd: maandag 1 juli 2019 om 11:57ma 01-07-2019 om 11:57

Voor de spelers van Curaçao waren de druiven zuur na de kwartfinale van de Gold Cup. De ploeg van Remko Bicentini nam het in Philadelphia op tegen de Verenigde Staten en moest na een 1-0 nederlaag tegen de torenhoge favoriet het toernooi verlaten.

Aanvoerder Cuco Martina was 'trots' op zijn medespelers, maar denkt dat er veel meer in had gezeten. "Of ik onderschatting heb gevoeld? Een beetje. Ze dachten zeker: klein eiland, die kunnen niet voetballen. Maar wij hebben wel laten zien dat we tien keer beter zijn dan zij", liet de Everton-verdediger, vorig seizoen verhuurd aan Feyenoord, weten aan FOX Sports.

Verdedigingspartner Darryl Lachman was het daarmee eens. "Ik denk dat ze ons wel onderschat hebben", aldus de centrale verdediger van PEC Zwolle. "Je merkte het ook in het stadion. Op het moment dat wij begonnen te voetballen, merkte je hoe goed wij waren. En dat zij een beetje bang waren voor ons."

De Verenigde Staten vervolgen het toernooi met een halve finale-wedstrijd tegen Jamaica. De winnaar van die wedstrijd treedt in de finale aan tegen Haïti of Mexico.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws