Go Ahead verliest 17 spelers: 'Ik vind dat de club er alles aan had moeten doen'

Go Ahead verliest 17 spelers: 'Ik vind dat de club er alles aan had moeten doen'

Gepubliceerd: maandag 1 juli 2019 om 13:46ma 01-07-2019 om 13:46

Jeroen Veldmate maakt zich zorgen om Go Ahead Eagles. De club uit Deventer, die op een haar na promotie naar de Eredivisie misliep, heeft volgens de aanvoerder veel kwaliteit ingeleverd deze zomer. Vorige week trok Istvan Bakx nog de deur achter zich dicht.

Go Ahead won zaterdag met 1-10 van Terwolde, maar blij is Veldmate niet. De dertigjarige verdediger ziet dat zijn ploeg een jasje heeft uitgedaan ten opzichte van vorig seizoen. "Persoonlijk heb ik niet het gevoel dat we verder bouwen op vorig seizoen, maar weer op nul beginnen", zegt hij in De Stentor.

Liefst zeventien spelers vertrokken deze zomer, waaronder Bakx. De routinier (33) koos daar zelf voor. Veldmate: "Er is hier veel gebeurd. Laat ik vooropstellen dat vorig seizoen echt niet alles geweldig was. Maar er waren wel jongens die ik graag had zien blijven. Ja, Bakx is er daar eentje van. Hij lag goed in de groep en is vooral een prima voetballer. In mijn optiek had de club er alles aan moeten doen hem te behouden. Het is anders gelopen."

Zelf treurt Bakx om zijn vertrek bij Go Ahead. Hij ging niet akkoord met een verlaagde aanbieding. "Maar het gaat mij niet om het geld. Ik heb in mijn carrière voor mindere contracten gespeeld", zegt hij. "Ik ben een gevoelsmens en mijn gevoel zei dat ik 't niet moest doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws