Update: 'Leicester wijst megabod van United op Maguire resoluut af'

Update: 'Leicester wijst megabod van United op Maguire resoluut af'

02-07-2019 12:11 Laatste update: 13:12
54

Manchester United zet vol in op de komst van Harry Maguire. Volgens Sky Sports hebben The Mancunians een bod gedaan op de centrale verdediger van Leicester City van zeventig miljoen pond (78 miljoen euro).

United wil stadsgenoot City aftroeven en heeft daarom besloten een monsterbod op tafel te gooien. Zowel Manchester United als Manchester City is al enkele weken in gesprek met Leicester City. Volgens Sky Sports heeft United een vernieuwd bod van zeventig miljoen pond neergelegd.

Maguire heeft zich nog niet bij Leicester gemeld voor de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Leicester begon de voorbereiding maandag, maar omdat Maguire nog actief was in de final four van de Nations League sluit hij later aan. Of hij zich zondag wel bij Leciester meldt wanneer de club afreist naar de Franse Alpen voor een trainingskamp, is niet bekend. 

Leicester ziet Maguire liever niet vertrekken. Naar verluidt zal de club bij een bod van 90 miljoen euro zeker wél overstag gaan. Mocht het zover komen onttroont Maguire Oranje-international Virgil van Dijk als duurste verdediger ter wereld. Van Dijk maakte voor 84 miljoen euro de overstap van Southampton naar Liverpool.

Update 13:12 uur: Sky Sports meldt dat Leicester het bod van Manchester United van zeventig miljoen pond op Harry Maguire heeft afgewezen. De club vindt het bod te laag, vooral in de wetenschap dat United al vijftig miljoen pond heeft betaald voor Aaron Wan-Bissaka.

In de ogen van Leicester kan Wan-Bissaka niet tippen aan Maguire en moet het verschil in transfersommen beduidend hoger liggen dan de twintig miljoen pond die United in gedachten had.