'Wat een transfer: Schouten (Excelsior) voor recordbedrag op weg naar Italië'

'Wat een transfer: Schouten (Excelsior) voor recordbedrag op weg naar Italië'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juli 2019 om 22:19di 02-07-2019 om 22:19

Jerdy Schouten mag zich op korte termijn speler van Bologna noemen. Volgens De Telegraaf betaalt de Serie A-club enkele miljoenen voor de middenvelder van Excelsior, dat het clubrecord dik verbroken ziet worden.

Helemaal rond is het nog niet, maar van alle geïnteresseerde clubs heeft Bologna de beste papieren. Bij die club heeft Schouten simpelweg het beste gevoel, schrijft De Telegraaf. Ook Genoa en Atalanta Bergamo zijn zeer geïnteresseerd. 

Het transferbedrag ligt tussen de 2,5 en drie miljoen euro. Dat bedrag kan via bonussen en een doorverkooppercentage nog flink oplopen. Nog nooit incasseerde Excelsior zoveel geld voor een speler. Vorig seizoen werd Mike van Duinen voor 750.000 euro verkocht aan PEC Zwolle. Dat was op dat moment de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis. De verkoop van Schouten levert de Kralingers vier keer meer op.

Schouten kon naar verluidt ook tekenen in de Premier League (Crystal Palace), Bundesliga (Hertha BSC) en de Zwitserse Super League (FC Basel), maar heeft heel bewust gekozen om zijn Italiaanse droom te achtervolgen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Schouten het maken in Italië?

(3881 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws