Droomtransfer in de maak voor Schouten: 'Ik moet echt mooie clubs teleurstellen'

Droomtransfer in de maak voor Schouten: 'Ik moet echt mooie clubs teleurstellen'

03-07-2019 12:20
42

Jerdy Schouten voetbalt de komende jaren in Italië. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Frank Schouten in gesprek met Voetbal International. Bologna en Atalanta Bergamo hebben de beste papieren om de 22-jarige middenvelder over te nemen van Excelsior.

Schouten gaat het gedegradeerde Excelsior bijna drie miljoen euro, inclusief bonussen en een doorverkooppercentage, opleveren. Dat is een recordbedrag voor de Kralingers. "Ik wil benadrukken dat er nog geen akkoord is, maar het kan snel gaan", zegt zaakwaarnemer Schouten tegen VI. "Het wordt sowieso Italië, die keuze heeft Jerdy gemaakt."

De 22-jarige Schouten denkt in Italië het beste tot zijn recht te komen. "Hij is er zo rustig onder, hoe hij doet, hoe hij reageert. Hij heeft echt alle ingrediënten om te slagen daar. Hij heeft het ook echt allemaal uitgestippeld op deze manier. En ook Ferry de Haan verdient de complimenten. Hij heeft vanaf het begin, toen hij hem bij Telstar zag spelen, laten blijken dat hij het zag zitten in Schouten. Mooi dat Excelsior daar nu ook voor beloond wordt."

De belangstelling voor Schouten is enorm, aldus zijn agent. Ook in Engeland, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland zaten de clubs achter hem aan. "Ongekend eigenlijk. Voor mij, voor Jerdy en voor Excelsior. Ik heb echt mooie clubs teleur moeten stellen." Volgens VI kregen onder meer Crystal Palace en FC Basel, tegenstander van PSV in de Champions League, nul op het rekest.