Transfersoap rond Bijl nog niet voorbij: 'Arbitragezaak definitief noodzakelijk'

Transfersoap rond Bijl nog niet voorbij: 'Arbitragezaak definitief noodzakelijk'

03-07-2019 17:11
65

De soap rondom Glenn Bijl is voorlopig nog niet ten einde. FC Emmen en FC Groningen moesten voor woensdagmiddag 12.00 uur tot overeenstemming komen over de rechtsback annex middenvelder, maar daar kwam het niet van.

Daardoor is een arbitragezaak over de overstap van Bijl naar FC Groningen nu noodzakelijk, schrijft het Dagblad van het Noorden. De noorderlingen willen Bijl al een tijdje overnemen en waren er van overtuigd dat zij hem voor een gelimiteerde transfersom van 335.000 euro konden overnemen. In het contract van de vleugelverdediger staat namelijk dat clubs met een begroting van maximaal twintig miljoen dat bedrag moeten betalen om hem over te nemen.

Het bestuur van Emmen is echter van mening dat de begroting van FC Groningen Beheer BV, moedermaatschappij van de club, meer bedraagt dan die twintig miljoen. Reden voor Bijl en zaakwaarnemer Mesut Eslik om een arbitragezaak aan te spannen tegen FC Emmen. De rechtsback wil immers graag naar het hoge noorden en hoopt op die manier alsnog een overstap te bewerkstelligen.