'Real Madrid en Odegaard zijn eruit: contractverlenging én tweejarige huurdeal'

'Real Madrid en Odegaard zijn eruit: contractverlenging én tweejarige huurdeal'

03-07-2019 21:34
74

Voor Martin Odegaard lijkt de kogel voor de kerk: volgens het Noorse medium Viasport gaat de twintigjarige linkspoot zijn contract bij Real Madrid verlengen én wordt hij direct weer voor twee seizoenen verhuurd. Onder meer Ajax en Bayer Leverkusen hadden Odegaard op de korrel, maar Real Sociedad lijkt de lachende derde te worden.

De achttienvoudig international van Noorwegen staat nog tot de zomer van 2021 onder contract bij De Koninklijke, maar gaat die verbintenis volgens Viasport met twee seizoenen verlengen. Odegaard zal voorlopig echter niet in het maagdelijk wit te zien zijn: Real Sociedad lijkt de komende twee seizoenen zijn werkgever te worden. Real Madrid heeft echter vertrouwen in de kwaliteiten van de Noord en gaat naar verluidt diens volledige salaris doorbetalen tijdens zijn verhuurperiode.

Odegaard werd in 2015, toen hij net zijn zestiende verjaardag achter de rug had, gekocht door Real Madrid, maar heeft tot dusver twee officiële wedstrijden namens de hoofdmacht van De Koninklijke achter de rug. Sinds januari 2017 werd hij verhuurd aan eerst sc Heerenveen en vervolgens Vitesse.