'NAC shopt in Manchester: talent wijst voorstel United af en kiest voor Breda'

'NAC shopt in Manchester: talent wijst voorstel United af en kiest voor Breda'

04-07-2019 07:48 Laatste update: 07:53
23

NAC Breda staat op het punt de zevende versterking voor het nieuwe seizoen binnen te halen. De Bredanaars lijken Joshua Bohui transfervrij over te gaan nemen van Manchester United, zo meldt BN DeStem.

De twintigjarige Bohui, voormalig Engels jeugdinternational, ondergaat donderdag een medische keuring. Als daar niks geks uit komt, staat niets een overgang van de buitenspeler nog in de weg. BN DeStem verwacht dan ook dat de komst van Bohui dit weekend naar buiten wordt gebracht. Volgens het medium tekent Bohui een contract voor twee seizoenen in Breda met een optie voor nog eens twee jaar.

NAC troeft daarmee Manchester United af. The Mancunians deden de vleugelaanvaller een aanbieding om zijn aflopende contract open te breken, maar Bohui weigerde. Daarmee slaat NAC een klein beetje terug naar de Engelse grootmacht. Onlangs verhuisde de zestienjarige Björn Hardley namelijk vanuit de jeugdopleiding van NAC naar Manchester. United betaalt daar naar verluidt een opleidingsvergoeding van 100.000 euro voor.

Voor NAC wordt Bohui de zevende versterking. Eerder kozen doelman Nick Olij, verdedigers Robin Schouten, Nacho Monsalve en Roger Riera Canadell en aanvallers Andrija Filipovic en Finn Stokkers voor het naar de Keuken Kampioen Divisie gedegradeerde NAC. De club hoopt zich nog verder te versterken. Zo worden ook verdediger Steve Kapuadi (AA Gent) en middenvelders Luka en Ivan Ilic van Manchester City binnenkort in Breda verwacht.