'Het voelde alsof ik bleef hangen bij Jong PSV, nu is het tijd voor de Eredivisie'

'Het voelde alsof ik bleef hangen bij Jong PSV, nu is het tijd voor de Eredivisie'

04-07-2019 09:00 Laatste update: 09:28
22

Justin Lonwijk meldde zich als tienjarige jeugdspeler in de jeugdopleiding van PSV, maar trekt negen jaar later de deur van het Philips Stadion achter zich dicht. Na drie seizoenen Jong PSV heeft de negentienjarige Tilburger besloten om zijn geluk bij FC Utrecht te beproeven.

De Eindhovenaren dachten eraan om Lonwijk te verhuren, net als Armando Obispo (Vitesse) en Dante Rigo (Sparta). De jeugdinternational koos echter voor een definitieve transfer en een driejarig contract in De Galgenwaard. "Het voelde een beetje alsof ik bij PSV bleef hangen in Jong en ik denk dat mijn kansen bij FC Utrecht groter zijn om in de Eredivisie te gaan spelen", laat hij weten aan De Telegraaf.

Lonwijk speelde in januari 2017 zijn eerste wedstrijd in de toenmalige Jupiler League, maar wacht nog steeds op zijn Eredivisie-debuut. "Ik ben al drie seizoenen actief in de Jupiler League en Keuken Kampioen Divisie. Daar heb ik al aardig wat wedstrijden gespeeld en ik denk dat het nu tijd is om in de Eredivisie te gaan spelen."