Chelsea haalt clubicoon Lampard terug en maakt weg vrij voor Cocu

Chelsea haalt clubicoon Lampard terug en maakt weg vrij voor Cocu

04-07-2019 10:05 Laatste update: 10:19
23

De kogel is door de kerk: Frank Lampard is de nieuwe manager van Chelsea. De voormalige middenvelder van The Blues is op Stamford Bridge de opvolger van Maurizio Sarri.

Chelsea communiceert de terugkeer van Lampard donderdagochtend via de officiële kanalen. De 41-jarige manager komt over van Derby County en tekent voor drie jaar. "Ik ben immens trots op het feit dat ik bij Chelsea terugkeer als hoofdcoach. Iedereen weet dat ik van deze club hou", reageert Lampard op de clubsite.

Lampard wordt door Chelsea omschreven als 'one of the greatest players in our history'. De club is dan ook dolblij met zijn komst. "Frank heeft een ongekende kennis van het spelletje", verklaart Chelsea-directeur Marina Granovskaia. "Bij Derby County heeft hij laten zien één van de meest getalenteerde jonge managers in de voetballerij te zijn."

Lampard droeg jarenlang het shirt van Chelsea. In 648 wedstrijden was hij goed voor 211 goals en 150 assists. Hij is all-time topscorer van de club. In 2014 verliet hij Chelsea voor New York City FC, dat hem vervolgens kortstondig verhuurde aan Manchester City. Met Chelsea won Lampard drie landstitels, vier FA Cups, twee League Cups, één Europa League en één Champions League.

De overstap van Lampard betekent zo goed als zeker dat de aanstelling van Phillip Cocu bij Derby County een kwestie van tijd is. De oud-trainer van PSV en Fenerbahçe zou al rond zijn met de Championship-club. Lampard leidde Derby afgelopen seizoen naar de finale van de play-offs om een Premier League-ticket, waarin Aston Villa te sterk was.