Anderlecht maakt komst van Vlap officieel: miljoenen voor Heerenveen

Anderlecht maakt komst van Vlap officieel: miljoenen voor Heerenveen

04-07-2019 11:48 Laatste update: 12:00
41

Het is officieel: Michel Vlap mag zich speler van Anderlecht noemen. De Belgische topclub heeft de aanvallende middenvelder, die overkomt van sc Heerenveen, voor vijf seizoenen gecontracteerd.

De transfer is donderdag bevestigd door beide clubs. Anderlecht betaalt naar verluidt acht miljoen euro voor Vlap, die liefst zeventien jaar rondliep bij Heerenveen. Na zijn doorbraak in het seizoen 2017/2018 groeide hij afgelopen jaar uit tot publiekslieveling en boegbeeld in het Abe Lenstra Stadion.

"Zeventien jaar lang heb ik dag in dag uit met veel plezier mogen voetballen voor een fantastische club. Daar ben ik enorm trots op", reageert Vlap op de website van Heerenveen. "Nu is de tijd gekomen dat ik, met een traan en een lach, de club ga verlaten. Ik had mijn hele leven wel bij sc Heerenveen willen voetballen, maar met Anderlecht is er een uitdaging op mijn pad gekomen die ik heel graag en met al mijn energie wil aangaan."

Ook op de Anderlecht-site toont Vlap zich een gelukkig mens. "Ik ben héél blij met deze transfer. Uit de gesprekken met de club bleek meteen dat ze me er héél graag bij wilden. Dat gaf een goed gevoel. Anderlecht is een uitdaging die ik moet aangaan. Ik weet dat ik het in me heb om hier te slagen. Ik hoop de fans heel wat mooie momenten te kunnen bezorgen."

Heerenveen en Anderlecht onderhandelden geruime tijd over de transfer van Vlap. Een week geleden besloten de Belgen te voldoen aan de Friese vraagprijs. "Hij bezit de kwaliteiten om een zeer grote speler te worden en zal van grote meerwaarde zijn voor het team", reageert sportief directeur Michael Verschueren.