Van Rhijn stelt voorwaarden aan transfer: 'Daar waren clubs uit de Eredivisie bij'

Van Rhijn stelt voorwaarden aan transfer: 'Daar waren clubs uit de Eredivisie bij'

04-07-2019 12:18
40

Ricardo van Rhijn is op zoek naar een nieuwe club. De rechtsback is transfervrij na zijn vertrek bij AZ en staat in de belangstelling van meerdere clubs, maar het goede gevoel ontbreekt vooralsnog.

"Het liefste zou ik een stap willen zetten naar een mooie club in het buitenland, maar dan moet wel het hele plaatje kloppen", zegt Van Rhijn op de website van zijn management Wasserman. "Het moet een stad en een omgeving zijn waar mijn vrouw en kind zich ook fijn voelen. Op dit moment sluit ik niks uit. Ik wacht rustig af wat er gaat komen en dan zal ik samen met mijn gezin en mijn management een beslissing nemen."

Wedden

Meer odds

De 28-jarige verdediger schermt met interesse van een aantal clubs. "Er wordt veel geïnformeerd en er zijn ook al clubs die zich officieel hebben gemeld, maar daar was ik, of mijn gezin, nog niet enthousiast genoeg over", verklaart Van Rhijn. "Daar waren clubs bij uit de Eredivisie en clubs die op het hoogste niveau in België of Turkije spelen. Ook vanuit de MLS is er interesse getoond."

Zijn laatste seizoen bij AZ verliep niet zoals Van Rhijn, die moest concurreren met Jonas Svensson, voor ogen had. "Ik heb in het begin van het seizoen heel goede wedstrijden als rechtsback gespeeld. Daarna moest ik door blessures noodgedwongen centraal achterin spelen waar ik helaas niet mijn beste wedstrijden heb gespeeld." Hij belandde vervolgens op de bank. "Ik ben nog steeds van mening dat ik voor veel clubs van waarde kan zijn."

Van Rhijn doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2011 zijn debuut in het eerste elftal van de Amsterdamse club. Na een mislukt uitstapje bij Club Brugge speelde hij de afgelopen twee jaar bij AZ.