Heracles-fans boycotten presentatie: 'Zorgen over de identiteit van onze club'

Heracles-fans boycotten presentatie: 'Zorgen over de identiteit van onze club'

04-07-2019 16:26
76

Diverse supportersgroepen van Heracles Almelo hebben besloten om de traditionele spelerspresentatie van de club te boycotten. Heracles nodigt de fans ieder jaar uit om op de open dag de nieuwe aanwinsten te verwelkomen, maar daar hebben vier fanatieke supportersgroepen dit jaar geen boodschap aan.

Ze zijn boos over de nieuwe naam van het stadion van Heracles, zo valt te lezen in een statement op Facebook. De supportersgroepen 'maken zich ernstige zorgen over de identiteit van de club'. Ook vinden ze het vreemd dat de geuzennaam 'boeren' zomaar is weggezet, dat de supportersgroepen daar niet in worden gehoord en stellen ze 'ernstig in verlegenheid gebracht te zijn' door het keer op keer moeten uitleggen van de stadionnaam.

Hierdoor nodigen vier fanatieke supportersgroepen de aanwezige mensen uit om vanaf het begin van de spelerspresentatie weg te lopen en naar een supportershome te gaan. Het stadion van Heracles heet sinds vorige week Erve Asito, een verwijzing naar een plek waar je je thuis kunt voelen en de naam van hoofdsponsor Asito. Sinds de bekendmaking stuit de wijziging van de naam al op hevige weerstand onder fans.