Vermeer breekt vakantie eigenhandig af: 'Heerlijk om weer op het veld te staan'

Vermeer breekt vakantie eigenhandig af: 'Heerlijk om weer op het veld te staan'

04-07-2019 19:08
65

Kenneth Vermeer zat op zondag 9 juni nog op de bank tijdens de Nations League-finale tussen Oranje en Portugal, maar is alweer aan het nieuwe seizoen begonnen. De 33-jarige sluitpost werd eigenlijk pas na het weekend weer bij Feyenoord verwacht, maar heeft de training donderdag alweer hervat.

Vermeer heeft op eigen initiatief een paar dagen van zijn vakantie ingeleverd, vertelt hij aan de clubsite. "Ik had er gewoon echt weer zin in", aldus de doelman. "Bovendien wilde ik niet op trainingskamp (Feyenoord vertrekt op 8 juli naar Oostenrijk, red.) helemaal op nul beginnen. Het was heerlijk om vanochtend weer op het veld te staan en weer met de bal bezig te zijn."

De sluitpost begon vorig seizoen als stand-in van Justin Bijlow, maar zag zijn concurrent na de winterstop geblesseerd afhaken: uiteindelijk kwam Vermeer tot 24 officiële wedstrijden en keepte hij zich weer in de kijker van het Nederlands elftal. "Het was een tijdje geleden dat ik erbij zat, dus goed om weer terug te zijn. Daarna heb ik een goede en lange vakantie gehad en de batterij volledig kunnen opladen. Ik ben helemaal fit en klaar om weer te beginnen."

Feyenoord start het seizoen op zondag 4 augustus met de stadsderby tegen Sparta. Op donderdag 8 en 15 augustus wordt er gevoetbald in de derde voorronde van de Europa League.