Ajax pakt uit met 'Frenkie-advertentie' en zorgt voor primeur in Catalonië

Ajax pakt uit met 'Frenkie-advertentie' en zorgt voor primeur in Catalonië

Gepubliceerd: vrijdag 5 juli 2019 om 09:37vr 05-07-2019 om 09:37

Laatste update: vrijdag 5 juli 2019 om 10:15vr 05-07-2019 om 10:15

Een bijzondere actie van Ajax: in de Catalaanse kranten Mundo Deportivo en SPORT staat een paginagrote advertentie voor Frenkie de Jong. Daarmee zorgt de Amsterdamse club voor een primeur.

Nog nooit kaapte een buitenlandse club een volledige pagina in een Spaanse krant om een speler te feliciteren met zijn transfer, zo schrijft men. Ajax doet het vrijdag wel. De Jong wordt in het Catalaans gefeliciteerd ('molta sort') met zijn transfer naar FC Barcelona. Boven de succeswens aan De Jong staat de tekst: 'Barça, geniet van de toekomst zoals wij.'

De Jong wordt vrijdag gepresenteerd in een bomvol Camp Nou. Na de medische keuring, een fotoshoot in de fanshop en de officiële ondertekening van zijn contract wordt de 22-jarige middenvelder voorgesteld aan pers en publiek. De presentatie op het veld wordt gevolgd door een persconferentie. Overigens rijdt er vrijdag ook een speciale 'Frenkie-bus' door Barcelona.

"Hooghouden in een vol Camp Nou, dat hoort er natuurlijk ook bij. Zoiets wordt bijzonder om mee te maken", zei De Jong vrijdagochtend in het Algemeen Dagblad. "Ik heb geen idee wat ik kan verwachten, maar dat maakt me ook niet zo veel uit. Ik laat het gewoon wel allemaal op me afkomen, probeer er vooral van te genieten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws