Update: Vlap krijgt gezelschap van 'Le Petit Prince' Nasri bij Anderlecht

Update: Vlap krijgt gezelschap van 'Le Petit Prince' Nasri bij Anderlecht

Gepubliceerd: vrijdag 5 juli 2019 om 17:40vr 05-07-2019 om 17:40

Anderlecht zet hoog in op de transfermarkt. Samir Nasri, oud-speler van onder meer Arsenal en Manchester City, staat op het punt naar Brussel te komen.

Dat meldt Het Laatste Nieuws vrijdagmiddag. De onderhandelingen tussen Anderlecht en Nasri zouden in de afrondende fase zitten. Mogelijk komt de 32-jarige Fransman op voorspraak van speler/trainer Vincent Kompany naar Paars-Wit: de twee voetbalden in het verleden samen bij Manchester City.

Nasri stond jarenlang te boek als één van de grootste talenten van Frankrijk en maakte in 2008 de overstap naar Arsenal. Na drie jaar verkochten The Gunners hem aan Manchester City. In het Etihad Stadium raakte de carrière van Nasri in het slop. De laatste jaren stond aanvallende middenvelder onder contract bij Sevilla, Antalyaspor en West Ham United.

Veel spelen deed Nasri overigens niet. De kleine prins, zoals zijn bijnaam ludit, zat onder meer een schorsing uit vanwege het overtreden van de dopingregels. Begin deze maand liep zijn contract bij West Ham af.

Update 17.40 uur: Anderlecht-trainer Vincent Kompany is erin geslaagd om voormalig Manchester City-ploeggenoot Samir Nasri naar Brussel te halen. Le Petit Prince tekende vrijdag een contract voor één seizoen, met een optie voor een extra jaar. 

'Nasri is een echte topper die deze jongens ervaring zal bijbrengen én die hen ook effectief naar een hoger niveau kan tillen door continu met de jongeren te trainen en te spelen. We zijn er trots op dat een speler van zijn niveau, met zijn palmares voor Anderlecht kiest', reageert voorzitter Marc Coucke van Anderlecht. De aanvallende middenvelder gaat bij de Belgische topclub samenspelen met Michel Vlap.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws