FC Twente strikt vierde zomerversterking: Goed gevoel om hier weer te zijn

FC Twente strikt vierde zomerversterking: "Goed gevoel om hier weer te zijn"

Gepubliceerd: vrijdag 5 juli 2019 om 13:40vr 05-07-2019 om 13:40

Laatste update: vrijdag 5 juli 2019 om 14:59vr 05-07-2019 om 14:59

FC Twente heeft zich versterkt met Rafik Zekhnini. De Noorse vleugelaanvaller (21) wordt net als vorig seizoen gehuurd van Fiorentina.

Zekhnini maakte twee jaar geleden de overstap van Odds BK naar Fiorentina. Na enkele maanden werd de aanvaller uitgeleend aan Rosenborg BK, waarna hij vorig jaar zijn geluk beproefde bij Twente. In Enschede kwam Zekhnini tot 29 wedstrijden (zes treffers).

"Een ontzettend goed gevoel om hier weer te zijn", reageert Zekhnini op de Twente-site. "Ik heb hier afgelopen seizoen een ongelooflijk jaar gehad met prachtige voetbalmomenten en veel geleerd als jonge speler. Kampioen worden met FC Twente was een echte prijs en dan is het extra bijzonder om komend seizoen met de ploeg op het hoogste niveau te spelen."

Ted van Leeuwen, technisch directeur van Twente, moest ver gaan voor de aanvaller. "Er was veel tijd, overredingskracht en vasthoudendheid mee gemoeid Fiorentina ervan te overtuigen Rafik nog een jaar bij FC Twente te laten spelen. Maar het geduld is uiteindelijk beloond. We zijn heel blij met zijn komst."

"Rafik heeft nog een lange weg te gaan, maar heeft het in zich op een heel hoog niveau terecht te komen. Er moet nog wel het nodige aan hem ontwikkeld worden, maar Fiorentina heeft ingezien dat FC Twente de beste kansen biedt. We kennen Rafik en we hebben de expertise en ervaring hem optimaal te ontwikkelen."

Hiermee komt het aantal zomerse aanwinsten op vier: FC Twente haalde eerder al Julio Pleguezuelo, Paul Verhaegh en Lindon Selahi naar Enschede. De Keuken Kampioen Divisie-winnaar van vorig seizoen maakt op zaterdag 3 augustus zijn rentree in de Eredivisie: PSV reist dan af naar de Grolsch Veste.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws