FC Groningen trekt 'keeper met routine' aan: 'Het advies van de staf was positief'

FC Groningen trekt 'keeper met routine' aan: 'Het advies van de staf was positief'

05-07-2019 14:46
17

FC Groningen heeft een nieuwe doelman aangetrokken. Marco van Duin (32) komt transfervrij over van NEC. Hij wordt reservekeeper in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Van Duin heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot het einde van het seizoen. Onlangs werkte hij een proefperiode af bij Groningen en dat beviel van beide kanten. Van Duin wordt per direct toegevoegd aan het keepersteam, dat verder bestaat uit eerste keus Sergio Padt en de twintigjarige Jan Hoekstra.

"Na het vertrek van Kevin Begois als ervaren doelman waren wij op zoek naar routine binnen het team van keepers dat wij onder contract willen hebben staan bij de eerste selectie", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite. "We hebben Marco van dichtbij aan het werk kunnen zien en het advies vanuit de technische staf was positief."

"We zijn dan ook zeer tevreden dat we met Marco een goede invulling hebben weten te geven aan de samenstelling van ons team van keepers en de rol die hij met zijn ervaring kan gaan spelen binnen de eerste selectie", aldus Fledderus. Van Duin keepte 135 officiële wedstrijden in het betaald voetbal en stond op doel bij onder meer Ajax (jeugd), NEC en Sparta.