'FC Emmen heeft Bijl-kwestie achter de rug en wil tweede binnenbrandje blussen'

'FC Emmen heeft Bijl-kwestie achter de rug en wil tweede binnenbrandje blussen'

05-07-2019 21:45
43

FC Emmen houdt Glenn Bijl binnenboord en wil nu ook Nick Bakker voor de club behouden. De centrale verdediger wordt, net als Bijl, begeerd door FC Groningen en heeft een conflict met FC Emmen over de looptijd van zijn contract.

Bakker was vorig jaar met FC Emmen in gesprek over verlenging van zijn aflopende contract, maar brak de besprekingen af voordat er een akkoord werd bereikt. De centrale verdediger meende dat hij transfervrij was, maar volgens FC Emmen werd de verbintenis automatisch verlengd: het kamp-Bakker had immers nagelaten om voor de deadline van 15 mei een formele ontslagbrief te sturen.

Beide partijen zijn het vooralsnog niet eens geworden en Bakker heeft zich nog niet gemeld op de training. FC Emmen wil de 26-jarige verdediger echter weer in genade aannemen en heeft volgens het Dagblad van het Noorden al 'goede gesprekken' achter de rug. Bakker zal echter moeten knokken voor zijn plek, wanneer hij terugkeert in de selectie: FC Emmen haalde met Leon Sopic en Ferhat Görgülü al twee nieuwe centrale verdedigers in huis.