Wijze raad voor Leeuwinnen: 'Slaappilletje in je mik en een stevige bak koffie'

Wijze raad voor Leeuwinnen: 'Slaappilletje in je mik en een stevige bak koffie'

06-07-2019 12:18
70

Exact 45 jaar nadat John Rep de eerste WK-finale namens het Nederlands elftal speelde, maken de Oranje Leeuwinnen hun debuut in de mondiale eindstrijd. De voormalig rechtsbuiten gaat de wedstrijd tussen en de Oranje Leeuwinnen met aandacht volgen.

Rep zat tijdens alle wedstrijden van Nederland voor de tv. "Je hoort veel oud-voetballers zeggen dat ze het niks vinden, maar ik vind het vrouwen-WK leuk om te volgen", laat hij weten aan De Telegraaf. "Natuurlijk gaat er nog veel mis en kan het allemaal nog veel beter, maar als je ziet waar ze vandaan komen, dan hebben de Oranje Leeuwinnen een enorme vooruitgang geboekt."

De Nederlandse WK-topscorer aller tijden raadt de speelsters van Oranje aan om goed te slapen in aanloop naar de finale. "Ik zou wel adviseren om de avond voor de finale een slaappilletje in je mik te gooien. Anders ga je in je bed liggen malen. En als je 's ochtends een stevige bak koffie neemt, dan ben je meteen weer fris." Rep ziet kansen voor Nederland, hoewel de VS torenhoog favoriet zijn. Mits ze de openingsfase ongeschonden doorkomen. "Ik vond de VS tegen Engeland verderop in de wedstrijd behoorlijk inkakken. Terwijl de Oranje Leeuwinnen hebben laten zien conditioneel heel goed te zijn."

Oranje en de VS zullen zondag om 17.00 uur aftrappen in Lyon.