Feyenoord maakt werk van Reading-middenvelder: 'Heeft heel veel potentie'

Feyenoord maakt werk van Reading-middenvelder: 'Heeft heel veel potentie'

06-07-2019 15:19 Laatste update: 16:18
90

Jaap Stam bevestigt de interesse van Feyenoord in Liam Kelly van Reading. De trainer van de Rotterdammers werkte al eerder met de 23-jarige middenvelder samen in Engeland.

"Dat is een jongen die heel veel potentie heeft. Hij kan ook spelen op de manier waarop wij willen", laat Stam weten aan FOX Sports in aanloop naar de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Dordrecht. "Daar zijn we mee bezig. Alleen het is altijd afwachten wat er gaat gebeuren, of het wel mogelijk is. Maar die jongen heeft veel kwaliteiten." The Chronicle bracht de Ier vrijdag al in verband met Feyenoord.

Kelly zelf ziet een transfer naar Feyenoord helemaal zitten en heeft al een akkoord bereikt met de club over een contract, zo meldt Voetbal International. Hij ligt nog één jaar vast bij Reading, waardoor de Rotterdammers wel een transfersom moeten betalen. Kelly moet de leegte opvullen die Tonny Vilhena en Jordy Clasie hebben achtergelaten.

Stam mocht Luciano Narsingh al verwelkomen. "Daar zijn we zeker blij mee en daar heb ik mij ook sterk voor gemaakt. Je kijkt naar de groep en de kwaliteiten die we hebben. Daarnaast ben je op zoek naar spelers die net even andere kwaliteiten bezitten. Als je dat kunt toevoegen is dat hartstikke mooi." Dat de rechtsbuiten weinig heeft gespeeld bij Swansea City, zegt hem niet zoveel. "Het kan zijn dat je wat ritme mist. Hij moet even goed aanpoten. Maar hij staat er redelijk goed op."

De komst van Narsingh houdt geen verband met een eventuele transfer van Steven Berghuis. Stam gaat er vooralsnog van uit dat Berghuis bij Feyenoord blijft. "Ik ga daar nog steeds van uit, ja. Hij is er nog en we hebben ook nog niet gehoord dat hij weggaat."