Van Bommel: 'Er zat wel twijfel bij Robben, ik had hem er heel graag bij gehad'

Van Bommel: 'Er zat wel twijfel bij Robben, ik had hem er heel graag bij gehad'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juli 2019 om 18:24za 06-07-2019 om 18:24

Mark van Bommel vindt het jammer dat Arjen Robben zijn loopbaan niet beëindigt bij PSV. De trainer van de Eindhovenaren heeft echter begrip voor de keuze van de 35-jarige aanvaller.

Van Bommel gooide maanden geleden een lijntje uit naar Robben om hem tot een terugkeer in het Philips Stadion te bewegen. "Ik heb veel contact met hem gehad, maar dat hebben we al jaren", zegt hij tegen De Telegraaf. "Ik had gehoopt dat hij zou komen. Het is denk ik de allermoeilijkste beslissing uit zijn carrière geweest, om te stoppen. Zeker op zijn niveau, als je ziet wat hij nog presteert."

Volgens Van Bommel behoort Robben tot de 'allerbeste voetballers' in Nederland. "Hij had een specifieke actie die niet te verdedigen is. Daarbuiten is hij een op en topprofessional, waar ik mee gespeeld heb bij PSV, het Nederlands elftal en Bayern München. Dus ik weet precies wat hij doet, op en buiten het veld, en hoe hij leeft. Daarom heeft hij het ook zo lang volgehouden."

Van Bommel weet dat Robben niet over één nacht ijs is gegaan. "Er zat wel twijfel bij. Een streep door de rekening? Ik vind het gewoon erg jammer. Ik had hem er heel graag bij gehad."

Poll

Verstandig dat Robben stopt?

(2168 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws