Kluivert mysterieus over toekomst na Afrika Cup-exit: Waarom niet? Misschien wel

Kluivert mysterieus over toekomst na Afrika Cup-exit: "Waarom niet? Misschien wel"

Gepubliceerd: zaterdag 6 juli 2019 om 23:30za 06-07-2019 om 23:30

Assistent-bondscoach Patrick Kluivert weet nog niet of hij samen met Clarence Seedorf aanblijft in Kameroen. De twee Amsterdammers leidden De Ontembare Leeuwen naar de kwartfinales van de Afrika Cup, waarin Nigeria echter te sterk bleek.

Kameroen maakte voor rust een 1-0 achterstand goed, maar ging na de pauze alsnog de boot in en verloor met 3-2. "Heel zuur en vervelend", oordeelde de balende Kluivert in gesprek met FOX Sports. "Eigenlijk geef je het in tien minuten weg. We hadden met dit team heel ver kunnen komen, maar helaas eindigt het hier."

Kluivert wees naar zijn verdedigers, die tijdens de groepsfase nochtans geen enkele treffer hadden geïncasseerd. "In de voorgaande wedstrijden scoor je niet zoveel. Nu doet de voorhoede wel zijn werk, maar laat de achterhoede steekjes vallen", aldus de voormalig topspits. "Er waren bepaalde dingen die we hadden afgesproken en als dat niet altijd wordt uitgevoerd, dan vind ik dat stom. We hebben een game plan en daar moet je je voor negentig procent aan houden. Die tien procent is voor de voorhoede, om dingen te doen die wij niet hoeven te vertellen."

Of Kameroen op zoek moet naar een nieuw trainersduo, is nog onduidelijk. "We gaan eerst even alles bespreken en daarna beslissen. Of zo'n Afrika Cup naar meer smaakt? Ja, waarom niet? Misschien wel", hult Kluivert zich in nevelen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Afrika Cup Kameroen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws