'Dit wordt een derde mislukking voor De Jong, hij komt van alles wat te kort'

'Dit wordt een derde mislukking voor De Jong, hij komt van alles wat te kort'

Gepubliceerd: zondag 7 juli 2019 om 14:33zo 07-07-2019 om 14:33

Johan Derksen denkt dat Luuk de Jong het ook in Spanje niet zal gaan maken. De sterke spits gaat deze zomer van PSV naar Sevilla en staat daarmee voor zijn derde buitenlandse club, maar volgens de analist van Veronica Inside komt De Jong 'van alles wat tekort'.

Bij Borussia Mönchengladbach en bij Newcastle United kon De Jong het niet waarmaken, waarna hij in de Eredivisie een belangrijke pion was voor PSV. "Maar dit wordt een derde mislukking", bespreekt Derksen de overstap naar Sevilla voor de camera van Veronica Inside. "Hij kan in het beperkte Nederlandse voetbal uit de voeten en dan is hij een garantie voor een aantal goals, maar ik geloof er niet in dat hij in een buitenlandse competitie ook zal slagen."

"Waarom is hij mislukt bij Gladbach en Newcastle en zou hij nu opeens wel slagen?", vraagt Derksen zich af. "Ik geloof daar niet in, want hij is in de afgelopen jaren niet beter geworden. Luuk de Jong is een fysiek sterke maar beperkte spits die in de Nederlandse competitie zijn goaltjes meepikt, maar ik denk dat hij van alles tekort komt op een hoger niveau."

De Eindhovenaren hebben besloten om geen vervanger voor de vertrokken spits te halen en het seizoen in te gaan met Donyell Malen en Sam Lammers als opties voor de positie in de punt van de aanval. "Lammers is een jongen met mogelijkheden, maar hij is nog onvolwassen en fysiek te slap om De Jong op te volgen. Ik zou eerder Malen een kans geven op die positie", vindt Derksen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws