Van der Gragt ziet penaltymoment terug: Ik raak de bal in ieder geval niet

Van der Gragt ziet penaltymoment terug: "Ik raak de bal in ieder geval niet"

Gepubliceerd: zondag 7 juli 2019 om 19:41zo 07-07-2019 om 19:41

Stefanie van der Gragt groeide uit tot dé schlemiel van Oranje tijdens de WK-finale. De verdedigster van FC Barcelona beging de overtreding op Alex Morgan, waaruit de penalty en de 1-0 voor de Verenigde Staten vielen.

Morgan dook op in de dode hoek van Van der Gragt, liet ze na afloop weten aan de NOS. "Ik heb haar niet gezien. Ik wil die bal wegschieten, maar mijn been komt iets hoger. Ik weet het niet: zij zeggen dat het een penalty is, dus dan is het een penalty."

Na het bekijken van de beelden stak ze de hand in eigen boezem. "Ik zag haar niet komen, ik was verrast dat zij nog werd geraakt. Ik raak de bal in ieder geval niet. Misschien is hij wat makkelijk gegeven, maar ik raak haar wel."

Na de 1-0 moest Van der Gragt aan de bak: kompaan Anouk Dekker werd gewisseld, Oranje ging één op één spelen en de centrale verdedigster moest diep in haar reserves tasten. "Ik kon echt niet meer, maar je staat nu eenmaal in de finale en je doet het wel voor het team. We mogen super trots op elkaar zijn."

Poll

Vond jij de penalty terecht?

(543 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws