Terugkeer bij Ajax: Ten Hag verwelkomt acht spelers en wacht nog op zestal

Terugkeer bij Ajax: Ten Hag verwelkomt acht spelers en wacht nog op zestal

08-07-2019 09:02
50

Ajax verwelkomt maandag acht internationals in Amsterdam, onder wie aanvoerder Matthijs de Ligt. De spelers genoten de laatste weken van een langere vakantie.

Naast De Ligt gaat het om Daley Blind, Donny van de Beek, Quincy Promes, Kasper Dolberg, Lasse Schöne, Dusan Tadic en Razvan Marin. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het achttal melde zich maandag weer op De Toekomst. Daar worden ze onderworpen aan een aantal medische tests.

Daarmee begint voor Ajax het tweede blok van de voorbereiding. De afgelopen twee weken moest trainer Erik ten Hag het stellen met voornamelijk jeugdige spelers. Na de acht internationals die maandag instromen wacht Ajax nog op zes spelers.

Rasmus Kristensen zal zich na het EK met Jong Denemarken volgende week weer melden. Voor Andre Onana, Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech (Afrika Cup) en Nicolas Tagliafico en David Neres (Copa América) is na een lang seizoen de vakantie pas begonnen. Zij stromen volgens het AD gefaseerd in vanaf 21 juli.

Komend weekend reist Ajax voor een trainingskamp af naar het Oostenrijkse Bramberg. De Amsterdamse ploeg speelde tot dusver drie oefenwedstrijden: tegen Quick '20 (2-11), Aalborg BK (1-1) en Anderlecht (5-2).