Advocaat familie Nouri: 'Ik heb gezien dat de familie contact met Nouri had'

Advocaat familie Nouri: 'Ik heb gezien dat de familie contact met Nouri had'

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 22:59ma 08-07-2019 om 22:59

Abdelhak Nouri is in een 'subcomateuze situatie'. Dat zegt John Beer, de advocaat van de familie Nouri. Beer laat bij het programma Nieuwsuur weten dat het mogelijk is om met Nouri te communiceren, 'maar heel subtiel'.

"Er is een subcomateuze situatie waarin er subtiel contact is, met name tussen de familie en Abdelhak", zegt Beer. "Dat is geen contact zoals u en ik dat hebben, maar het is er in enige mate wel. Ik heb hem bezocht in de instelling waarin hij verbleef en heb gezien dat de familie contact met hem had."

"Je vraagt je af of dat iets is wat de familie zelf voelt, maar er zijn door medici en paramedici aanwijzingen opgehangen hoe je met hem communiceert", vervolgt Beer. "Ik heb zelf gezien dat een therapeut met hem contact kon maken. Maar nogmaals, niet zoals u en ik praten, maar heel subtiel."

Nouri kreeg precies twee jaar geleden een hartstilstand tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Hij liep daarbij permanente hersenschade op. Beer denkt dat Nouri zich bewust is van zijn huidige situatie. "Hij is zich op enig moment, in enige mate van zijn situatie bewust. De familie is daar ook van overtuigd. Ik ga er ook vanuit dat als iemand kan communiceren, hij zich in enige mate bewust is van zijn situatie."

"Een gesprek is niet mogelijk, maar de indruk is dat hij echt gevangen is in een lichaam dat het hem volstrekt onmogelijk maakt om naar buiten toe te communiceren. Hij kan het ook niet duidelijk maken. Dat moet vreselijk zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws