Transfervrije Van Wermeskerken naar Eredivisie: 'Enige juiste stap voor mij'

Transfervrije Van Wermeskerken naar Eredivisie: 'Enige juiste stap voor mij'

09-07-2019 16:13 Laatste update: 16:18
15

PEC Zwolle heeft zich verzekerd van de diensten van Sai van Wermeskerken. De verdediger maakt de overstap van SC Cambuur en tekent een contract voor twee seizoenen met de optie op nog een jaar. Dat meldt PEC Zwolle via de officiële kanalen.

Van Wermeskerken stond sinds 2017 onder contract in Leeuwarden, maar was inmiddels transfervrij. "Sai is een speler die de afgelopen jaren stapje voor stapje progressie heeft geboekt", aldus technisch manager Mike Willems op de website van PEC. "Via FC Dordrecht kwam hij bij Cambuur terecht, waar men zeker vorig seizoen niet om hem heen kon. Tevens kwam hij uit voor Japan O23. Sai is van origine een vleugelaanvaller, maar omgeturnd tot rechtsback. Daar is hij ook op zijn sterkst. In Zwolle krijgt hij nu de kans om zich op die positie te richten."

Van Wermeskerken is blij met zijn overstap, die hem de kans geeft in de Eredivisie te gaan voetballen. "Toen ik via mijn zaakwaarnemer vernam dat PEC Zwolle interesse in me had, zijn we snel met elkaar in gesprek geraakt. Na periodes bij Dordrecht en Cambuur gevoetbald te hebben, voel ik dat ik klaar ben voor een stap hogerop. Bovendien is het geen geheim dat mijn ultieme doel is om voor de nationale ploeg van Japan op het WK te spelen. Ook in dat opzicht is deze stap de enige juiste voor mij."