Van Beek baalt: 'Een paar jaar terug zat ik in dezelfde positie als De Ligt nu'

Van Beek baalt: 'Een paar jaar terug zat ik in dezelfde positie als De Ligt nu'

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 07:48wo 10-07-2019 om 07:48

Sven van Beek stond in januari 2016 op het punt om Feyenoord te verruilen voor AS Monaco. De uitwedstrijd tegen AZ zou zijn afscheidsduel worden, maar de transfer ketste af na een dramatische voetbalmiddag in Alkmaar.

De centrale verdediger kreeg alle hoeken van het AFAS Stadion te zien en moest toestaan dat directe tegenstander Vincent Janssen drie keer scoorde. "Uit tegen AZ hoefde ik niet te spelen van Feyenoord, maar ik wilde zelf. Op een goede manier weggaan, dat was het doel en ik voelde me goed", blikt hij ruim drie jaar na dato terug in gesprek met Voetbal International.

"Nu denk ik dat ik toen met extra bagage op mijn rug speelde. Onbewust was dat toch erin geslopen. Het werd een drama-middag en Monaco haakte af." De al bijna beklonken transfer ging toch niet door. "We waren er helemaal uit, het was nog een kwestie van tekenen."

Later kreeg Van Beek last van een slepende voetblessure, waardoor hij het volledige kampioensjaar van Feyenoord aan zich voorbij zag gaan. De verdediger uit Gouda vraagt zich af wat er zou zijn gebeurd als hij niet door het noodlot werd getroffen. "Als ik nu naar Matthijs de Ligt kijk… Een paar jaar geleden zat ik min of meer in zijn positie", vertelt hij. "Hij is verder natuurlijk, maar ik hing tegen Oranje aan en kon een mooie transfer maken naar AS Monaco."

Van Beek hoopt op termijn alsnog de stap naar het buitenland te zetten. "Engeland, Duitsland, Frankrijk; prachtige competities, maar Italië spreekt me heel erg aan. Ik snap De Ligt wel als-ie naar Juventus gaat, een geweldige club."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws