Vitesse bereid om stadion acht weken af te staan voor Songfestival: 'Unieke kans'

Vitesse bereid om stadion acht weken af te staan voor Songfestival: 'Unieke kans'

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 09:00wo 10-07-2019 om 09:00

Vitesse heeft geen enkel bezwaar tegen het organiseren van het Eurovisie Songfestival in de Gelredome. Arnhem is één van de steden die na de winst van Duncan Laurence in de race is voor de organisatie van de volgende editie.

Wanneer de keuze daadwerkelijk op Arnhem valt, zou dat betekenen dat Vitesse aan het einde van het seizoen ongeveer acht weken lang geen gebruik kan maken van het eigen stadion. De Arnhemmers nemen dit gegeven echter voor lief, laat algemeen directeur Pascal van Wijk weten aan de clubsite. "Onze eerste reactie was; natuurlijk gaan wij niet buiten GelreDome spelen. Aan de andere kant beseffen we ook dat het een unieke en eenmalige kans is die voorbijkomt voor onze stad en onze regio."

De eerste gesprekken met de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland zijn al achter de rug, tot tevredenheid van Van Wijk. Hierin zijn de uitwijkmogelijkheden van Vitesse besproken. "Indien het Arnhem wordt, moeten we concreet aan de gang met het scenario van het tijdelijke stadion. De provincie, gemeente Arnhem en Vitesse hebben op een bijzonder constructieve en intensieve manier samengewerkt."

Den Bosch, Rotterdam, Maastricht en Utrecht zijn eveneens in de race voor de organisatie van het Songfestival. Half augustus wordt duidelijk welke stad met de eer mag strijken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws