Brama veroordeeld tot zwembad: 'Aan mij is geen Van der Weijden verloren gegaan'

Brama veroordeeld tot zwembad: 'Aan mij is geen Van der Weijden verloren gegaan'

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 09:41wo 10-07-2019 om 09:41

Wout Brama kwam sinds de kampioenswedstrijd van FC Twente niet meer in actie en zal ook de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen niet halen. De 32-jarige captain kampt met overbelaste achillespezen.

Brama moest aan het einde van het vorige seizoen al de wedstrijden tegen RKC Waalwijk en FC Dordrecht missen vanwege die blessure en zag FC Twente prompt twee keer op rij verliezen. Tegen Telstar en Jong AZ deed de controleur weer negentig minuten mee, hoewel hij op zijn laatste benen liep. "Mijn vriendin vroeg me voor die wedstrijd: betekent dit dat je het begin van het nieuwe seizoen gaat missen? Waarschijnlijk wel, antwoordde ik", blikt Brama terug tegenover TC/Tubantia. Spijt heeft hij echter niet. "Ik heb het dubbel zo hard teruggekregen in mijn revalidatieproces. Maar ik zou het zo weer doen."

De drievoudig Oranje-international werkt langzaam maar zeker toe naar zijn rentree. Omdat zijn achillespezen nog niet veel kunnen hebben, houdt hij zich bezig met het trekken van baantjes in het zwembad. "Er is aan mij bepaald geen Maarten van der Weijden verloren gegaan", grapt de geboren Tukker. "Ik snap ook niet hoe Van der Weijden die Elfstedentocht heeft volgehouden. Ik ben na een uur helemaal kapot." 

Brama vertrouwt er echter op dat hij weer volledig zal herstellen. "Stoppen? Daar heb ik nog geen moment aan gedacht. Van die noodscenario's wil ik nog zover mogelijk weg blijven", verzekert hij. Het medisch personeel is ook positief gestemd, al heeft men nog geen idee wanneer Brama weer op het veld zal staan. "Met deze blessure kun je geen prognose geven. Het heeft tijd nodig."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat FC Twente er volgend seizoen rechtstreeks in blijven?

(8275 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws