'Ik dacht: straks komen er 25 duizend mensen, echt niet voor mijn dubbele schaar'

'Ik dacht: straks komen er 25 duizend mensen, echt niet voor mijn dubbele schaar'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 12:51wo 24-04-2019 om 12:51

Laatste update: woensdag 24 april 2019 om 12:54wo 24-04-2019 om 12:54

Wout Brama moest even slikken toen hij afgelopen zomer terugkeerde bij FC Twente. De landskampioen van 2010 was afgedaald naar de Keuken Kampioen Divisie en stond er zowel financieel als sportief belabberd voor.

De Tukkers begonnen met twaalf selectiespelers aan de voorbereiding. "Ik was met half A1 op trainingskamp en waande me een leraar die op schoolreisje van alles moet uitleggen", vertelt Brama na het behalen van de Keuken Kampioen Divisie-titel aan Voetbal International. "Achteraf bleek dat het financiële verhaal ook anders was dan mij was geschetst. Daar baalde ik van. Ik stak tenslotte wel mijn nek uit."

Brama moest afgelopen zomer lang wachten totdat de selectie op peil was en maakte zich zorgen. "Ik dacht: er moet hier wel wat gaan gebeuren. Straks komen hier 25 duizend mensen en die komen echt niet omdat Woutje Brama een dubbele schaar eruit gooit."

De eerste seizoenshelft verliep ook moeizaam: pas nadat FC Twente op 30 november met 2-5 van Jong Ajax verloor, ging het lopen. "Een 5-2 nederlaag tegen Jong Ajax is schandalig, natuurlijk. Maar als je naar de context kijkt, al die spelers die laat binnenkwamen, dan kan dat een keer voorkomen", vindt Brama. "En soms kun je er beter met 5-2 afgaan dan dat je na een goede wedstrijd met 1-0 verliest. Nu schrok iedereen toch: wow, wat is hier aan de hand?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Stelling: FC Twente hoort in de Eredivisie

(5034 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws