Koster tekent Ajax-contract voor onbepaalde tijd: 'Ik ben nog lang niet klaar'

10 juli om 12:34

Ajax gaat langer door met Daphne Koster. De manager vrouwenvoetbal van de Amsterdammers heeft een contract getekend voor onbepaalde tijd, zo laat de club weten via de officiële kanalen.

Koster begon in november 2017 bij Ajax als manager vrouwenvoetbal. Naast de Ajax Vrouwen en het Ajax Vrouwen Talententeam hield ze zich deze zomer bezig met het opstellen van een cao voor de Ajax Vrouwen. "Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Ajax", aldus de voormalig Oranje-international op de website van Ajax. "Er is is nog heel veel werk te verzetten en ik ben nog lang niet klaar. Komend seizoen gaan we voor de beker en natuurlijk ook voor de landstitel, want uiteindelijk willen we ons weer laten zien in de Champions League."

Algemeen directeur Edwin van der Sar is blij met de vernieuwde samenwerking. "In de afgelopen twee jaar heeft Daphne een grote rol gespeeld in de verdere professionalisering van het vrouwenvoetbal binnen Ajax. Met haar ervaring en harde werk heeft ze veel voor elkaar gekregen, op sportief gebied maar zeker ook buiten het veld; de nieuwe cao is daar een prachtig voorbeeld van. Ik kijk uit naar het werk dat Daphne nog gaat verzetten binnen de vrouwentak en waar haar ambitie haar binnen de organisatie kan brengen."